Comunicate de presa

01 Ian 1900 Printează

2015 Acțiuni recuperare creanțe

Societatea VITAL S.A. și în săptămâna 30 martie – 03 aprilie 2015sistează furnizarea apei potabile, agenților economici din localitatea Baia Mare, care au acumulat datorii pe luna ianuarie 2015 și nu au răspuns demersurilor legale efectuate pentru recuperarea acestora.

Aceste decizii, deosebit de neplăcute, au fost luate după ce au fost parcurse toate etapele legale, în încercarea de a recupera datoriile scadente. Au fost trimise somații de plată dar consumatorii datornici nu au efectuat plăți pentru diminuarea datoriilor. Având în vedere această situație suntem nevoiți să recurgem la măsura extremă, dar în conformitate cu legislația existentă în domeniu (Legea 51/2006 și Legea 241/2006) de sistare a apei potabile.

De asemenea, toți utilizatorii din Baia Mare care dețin branșamente individuale și au restanțe neachitate din luna ianuarie vor fi somați pentru plata serviciilor SC VITAL SA.

Amintim că, în cazul în care abonații vor fi debranșați de la rețea, rebranșarea se va efectua după achitarea la zi a facturilor restante, precum și a taxei de rebranșare, în valoare de 41 de lei pentru persoane fizice și 125 de lei pentru persoane juridice.